URBAN SMH110 s dopravníkem 2,6 m

Štěpkovač (špalíkovač) URBAN SMH110 je mobilní a výkonný. Je poháněný motorem Briggs & Stratton VANGUARD o výkonu 35 hp. SMH110 má silniční podvozek s SPZ pro snadnou přepravu na jakékoliv místo. Štěpkovač je na přívěsu umístěn na točně s rozsahem 360°.

U jízdní soupravy s celkovou hmotností do 3 500 kg postačí řidičské oprávnění skupiny B (celková hmotnost tažného vozidla max. 2 200 kg).

Do průměru 120 mm

Součástí stroje je: elektrický startér motoru včetně baterie, počítadlo motohodin, návod k používání včetně prohlášení o shodě a velký technický průkaz k přívěsu

  • Kategorie: URBAN SMH110
  • Modelová řada:110
  • Katalogový kód:SMH110 D2,6
  • V nabídce od:03.07.2016
  • Dostupnost:do 4 týdnů

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN SMH110 se skládacím dopravníkem 4,1 m do 4 týdnů
Hmotnost (kg): 1250
Max. průměr měkkého čerstvého dřeva (borovice): 120 mm
Max. průměr tvrdého čerstvého dřeva (dub, habr): 100 mm
Max. průměr tvrdého suchého dřeva (dub, habr): 80 mm
Max. rozměry hranolu (smrk): 100 x 100 mm
Max. rozměry prkna (smrk): 280 x 40 mm
Délka štěpky (není nastavitelná): 7 - 22 cm
Otvor ke štěpkovacímu ústrojí: 290 x 290 mm
Vstupní otvor násypky: 800 x 600 mm
Pracovní otáčky štěpkovacího ústrojí: 170 / min.
Maximální výkonnost: 10 m3/h
Výkon motoru: 26,1 kW (35 hp)
Palivo: Natural 95
Objem palivové nádrže: 15 l
Průměrná spotřeba paliva: 3 - 4 l/h
Elektrický startér motoru: Ano
Počítadlo motohodin + otáčkoměr: Ano
Počet štěpkovacích nožů: 6
Mezera mezi ostřím štěpkovacích nožů: cca 0,1 mm
Životnost nožů na jedno nabroušení: 150 - 800 m3 štěpky
Podvozek: Silniční s SPZ
Rozměr pneumatik: 10"
Nájezdová brzda: Ano
Točna mezi štěpkovačem a přívěsem: Ano - 8 poloh po 45°
Ochrana proti přetížení: Prokluz řemenů
Rozměry v přepravní poloze (délka x šířka x výška): 431 x 208 x 358 cm
Rozměry v pracovní poloze (délka x šířka x výška): Závisí na poloze dopravníku
Výstup štěpky: Dopravník 2,6 m
Pohon dopravníku: Řemenový převod
Výška konce dopravníku při úhlu 30°: 215 cm
Výška konce dopravníku při úhlu 40°: 252 cm

Motor

Štěpkovač je poháněn čtyřtaktním benzinovým motorem Briggs & Stratton VANGUARD o výkonu 35 koní. Motor má elektrický startér, kontrolku mazání a počítadlo motohodin. Objem palivové nádrže je 15 litrů a je osazena ukazatelem množství paliva. Od motoru je výkon přenášen klínovými řemeny na převodovku s olejovou náplní, která pohání štěpkovací ústrojí.

 

Silniční podvozek

Štěpkovač je usazen na brzděném přívěsu s SPZ, který má vpředu vysouvací kolečko a vzadu dvě stavitelné nohy. Přívěs se připojuje na kouli ISO 50 tažného prostředku. Celková hmotnost přívěsu se štěpkovačem je 1300 kg. Těžiště stroje je mírně před nápravou. U jízdní soupravy s celkovou hmotností do 3 500 kg postačí řidičské oprávnění skupiny B (celková hmotnost tažného vozidla max. 2 200 kg).

 

Točna

Štěpkovač je na přívěsu umístěný na točně a lze s ním otáčet v úhlu 360°. Točnu lze západkou zajistit v 8 polohách po 45°.

 

Násypka

Násypka je dostatečně dlouhá pro zajištění bezpečnosti a navíc je vybavena bezpečnostním vypínacím rámem. Při stlačení vypínacího rámu dojde k zastavení motoru. Násypka je umístěna horizontálně, což značně usnadňuje vkládání dlouhých větví ve srovnání se svislou či šikmou násypkou. Povrchová úprava celého stroje je provedena práškovými barvami.

 

Pásový dopravník

Dopravník je poháněn řemenovým převodem. Sklon dopravníku je nastavitelný pomocí navijáku. Při přepravě je dopravník zvednutý do svislé polohy. Jako volitelné příslušenství je možné na konec dopravníku namontovat skluzavku o délce 1 m (štěpka ze skluzavky dopadne na vzdálenější místo), nebo dvojitý pytlovač na rašlové pytle s opěrnou nohou. Pytlovač je připevněný pomocí čtyř šroubů a jeho montáž zabere pouze několik minut.

 

Ochrana proti přetížení

Proti přetížení je štěpkovač chráněn pomocí pohonu přes klínové řemeny. Při vložení příliš silné větve dojde k prokluzu řemenů a k zastavení motoru. Pokud se tak stane, zůstanou obvykle nože štěpkovače zakousnuté ve větvi a ta tím pádem nejde volně vyjmout z násypky. K jejímu uvolnění slouží páka, dodávaná společně se štěpkovačem. Otáčením páky dojde k uvolnění větve.

 

Štěpkovací ústrojí

Štěpkovací ústrojí pracuje na principu dvou protiběžných hřídelí s noži. Štěpkovací nože si větve samy podávají. Průchozí mezera mezi hřídelemi je 110 mm. Štěpkovací nože jsou zasunuté do drážek v hřídelích a uchyceny pomocí čtyř šroubů. Nože vyrábíme z kvalitní nástrojové oceli a je možné je opakovaně brousit. Po nabroušení se pod nůž vloží podložka, aby mezi ostřím nožů byla opět malá mezera (cca 0,1 mm). Podložky dodáváme v různých tloušťkách. Jedním broušením se nůž obvykle sníží o 0,5 až 0,8 mm. Na jedno nabroušení vyrobí nože 150 až 800 m3 štěpky (cca 1500 až 8000 rašlových pytlů), záleží kolik se do štěpkovače dostává nečistot (hlína, kamínky,…). Každý nůž je možné zbrousit až o 4 mm, poté je třeba ho vyměnit za nový.

Dotaz na produkt

Máte-li dotaz k tomuto produktu, neváhejte se nás zeptat.

Položky označené * jsou povinné.

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN SMH110 se skládacím dopravníkem 4,1 m do 4 týdnů

Volitelné příslušenství

Související produkty

Pytle na štěpku