URBAN TR110 s dopravníkem 2,6 m dozadu

Štěpkovač (špalíkovač) URBAN TR110 je nesený na tříbodovém závěsu traktoru. Optimální výkon traktoru je 70 hp a více, minimální výkon je 50 hp. Pohon je zajištěn přes kardan s přetěžovací spojkou (je součástí stroje). Výkon je dále přenášen na převodovku s olejovou náplní, která pohání štěpkovací ústrojí. Pro snížení rázů přenášených na kardan a do převodovky traktoru je možné ke štěpkovači objednat setrvačník.

Ve srovnání se stroji TR70 a TR75 je práce s TR110 výrazně rychlejší, protože je možné vkládat větší průměry materiálu a také mnohem větší počet menších větví najednou.

DO PRŮMĚRU 120 MM

Součástí stroje je: kardan s třecí přetěžovací spojkou, řetězy proti padání hydrauliky traktoru, závěs pro valník včetně koule ISO 50, návod k používání včetně prohlášení o shodě

  • Kategorie: URBAN TR110
  • Modelová řada:110
  • Katalogový kód:TR110 D2,6 HZ
  • V nabídce od:21.02.2017
  • Dostupnost:do 4 týdnů

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN TR110 s pytlovačem na Big-Bag do 4 týdnů
URBAN TR110 s dopravníkem 2,6 m do boku do 4 týdnů
URBAN TR110 se skládacím dopravníkem 4,1 m do boku do 4 týdnů
URBAN TR110 se skládacím dopravníkem 4,1 m dozadu do 4 týdnů
URBAN TR110 s otočným dopravníkem 2,6 m do 4 týdnů
URBAN TR110 s otočným skládacím dopravníkem 4,1 m do 4 týdnů
URBAN TR110 s dvojitým pytlovačem do 4 týdnů
Hmotnost (kg): 820
Max. průměr měkkého čerstvého dřeva (borovice): 120 mm
Max. průměr tvrdého čerstvého dřeva (dub, habr): 100 mm
Max. průměr tvrdého suchého dřeva (dub, habr): 80 mm
Max. rozměry hranolu (smrk): 100 x 100 mm
Max. rozměry prkna (smrk): 280 x 40 mm
Délka štěpky (není nastavitelná): 7 - 22 cm
Otvor ke štěpkovacímu ústrojí: 290 x 290 mm
Vstupní otvor násypky: 800 x 600 mm
Maximální výkonnost: 10 m3/h
Kategorie 3-bodového závěsu: 2
Maximální otáčky kardanu: 1000 / min.
Minimální výkon traktoru: 50 hp
Optimální výkon traktoru: 70 hp a více
Nastavitelný (výsuvný) rám štěpkovače: Ano - 3 polohy
Výsuvné nohy: Ano
Počet štěpkovacích nožů: 6
Mezera mezi ostřím štěpkovacích nožů: cca 0,1 mm
Životnost nožů na jedno nabroušení: 150 - 800 m3 štěpky
Ochrana proti přetížení: Přetěžovací spojka
Rozměry v přepravní poloze (délka x šířka x výška): 168x208x292 cm
Rozměry v pracovní poloze (délka x šířka x výška): Závisí na poloze dopravníku
Rozměry balení (délka x šířka x výška): 296x208x235 cm
Výstup štěpky: Dopravník 2,6 m dozadu
Pohon dopravníku: Hydromotor s regulací
Výška konce dopravníku při úhlu 30°: 200 cm
Výška konce dopravníku při úhlu 40°: 237 cm
Zajišťovací řetězy proti padání hydrauliky traktoru: Ano
Závěs pro valník: Ano - klasický + koule ISO 50

Pásový dopravník

Dopravník je poháněn hydromotorem s regulací otáček. Regulací otáček hydromotoru lze měnit rychlost pásu a tím určit, do jaké vzdálenosti od konce dopravníku štěpka dopadne. Sklon dopravníku je nastavitelný pomocí navijáku. Při přepravě je dopravník zvednutý do svislé polohy. Jako volitelné příslušenství je možné na konec dopravníku namontovat dvojitý pytlovač na rašlové pytle s opěrnou nohou. Pytlovač je připevněný pomocí čtyř šroubů a jeho montáž zabere pouze několik minut.

Násypka

Násypka se skládá z pevné a odklápěcí části. Díky tomu zabírá štěpkovač v přepravní poloze méně místa do šířky - nepřesahuje obrysy traktoru, což je důležité pro jízdu v lese mezi stromy. V pracovní poloze se sklopením odklápěcí části násypka prodlouží. Prodloužená násypka zajišťuje lepší vedení větví a bezpečnost obsluhy. Navíc je násypka osazena bezpečnostním vypínacím rámem s koncovým spínačem, ten je k některým traktorům možné připojit tak, aby při stlačení vypínacího rámu došlo k zastavení motoru nebo vývodové hřídele traktoru. Násypka je orientována vodorovně, což ve srovnání se svislou či šikmou násypkou značně usnadňuje vkládání dlouhých větví. Povrchová úprava celého stroje je provedena práškovými barvami.

Připojení k traktoru

Minimální doporučený výkon traktoru je 50 hp. Optimální výkon traktoru je 70hp a více. Traktor s tímto výkonem může při štěpkování běžet v nízkých otáčkách (cca 1300/min na motoru). Velikost traktoru musí být přiměřená vzhledem k hmotnosti štěpkovače. Vývodová hřídel traktoru je zařazena na otáčky 1000/min. (může být zařazena i na 540/min, ale při nízkých otáčkách hůř funguje podávání větví). Pohon je zajištěn přes kardan s přetěžovací spojkou nastavenou na krouticí moment 1600 Nm. Spojka se při vložení příliš silné větve prosmekne a tím chrání traktor i štěpkovač proti přetížení.

Setrvačník

Pro snížení rázů přenášených na kardan a do převodovky traktoru je možné na štěpkovač namontovat setrvačník. Standardně štěpkovač dodáváme bez setrvačníku. Setrvačník je možné objednat jako volitelné příslušenství.

Nastavitelný rám

Nastavitelný výsuvný rám štěpkovače dovoluje připojení k různým typům traktorů při zachování optimálních úhlů zalomení kardanu.

Zajišťovací řetězy / Výsuvné nohy

Při práci musí být štěpkovač zvednutý na hydraulice traktoru do optimální pracovní výšky. V pracovní výšce je možné štěpkovač zajistit pomocí zajišťovacích řetězů, nebo ho lze pokládat na zem na dvě nastavitelné nohy. Zajišťovací řetězy i nastavitelné nohy jsou součástí štěpkovače.

Štěpkovací ústrojí

Štěpkovací ústrojí pracuje na principu dvou protiběžných hřídelí s noži. Štěpkovací nože si větve samy podávají. Průchozí mezera mezi hřídelemi je 110 mm. Štěpkovací nože jsou zasunuté do drážek v hřídelích a uchyceny pomocí čtyř šroubů. Nože vyrábíme z kvalitní nástrojové oceli a je možné je opakovaně brousit. Po nabroušení se pod nůž vloží podložka, aby mezi ostřím nožů byla opět malá mezera (cca 0,1 mm). Podložky dodáváme v různých tloušťkách. Jedním broušením se nůž obvykle sníží o 0,5 až 0,8 mm. Na jedno nabroušení vyrobí nože 150 až 800 m3 štěpky (cca 1500 až 8000 rašlových pytlů), záleží kolik se do štěpkovače dostává nečistot (hlína, kamínky,…). Každý nůž je možné zbrousit až o 4 mm, poté je třeba ho vyměnit za nový.

Závěs pro valník

Štěpkovač je vybaven závěsem pro připojení valníku o maximální hmotnosti 2000 kg. Valník je možné připojit do klasického závěsu nebo na kouli ISO 50.

Dotaz na produkt

Máte-li dotaz k tomuto produktu, neváhejte se nás zeptat.

Položky označené * jsou povinné.

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN TR110 s pytlovačem na Big-Bag do 4 týdnů
URBAN TR110 s dopravníkem 2,6 m do boku do 4 týdnů
URBAN TR110 se skládacím dopravníkem 4,1 m do boku do 4 týdnů
URBAN TR110 se skládacím dopravníkem 4,1 m dozadu do 4 týdnů
URBAN TR110 s otočným dopravníkem 2,6 m do 4 týdnů
URBAN TR110 s otočným skládacím dopravníkem 4,1 m do 4 týdnů
URBAN TR110 s dvojitým pytlovačem do 4 týdnů

Volitelné příslušenství

Pytle na štěpku