URBAN SMV110 se skládacím dopravníkem 4,1 m

Štěpkovač (špalíkovač) URBAN SMV110 je mobilní a výkonný. Je poháněný motorem Briggs & Stratton VANGUARD o výkonu 35 hp. SMV110 má terénní podvozek s výkyvnými nápravami pro snadnou přepravu v terénu. Štěpkovač je na podvozku umístěn na točně s rozsahem 360°.

Do průměru 120 mm

Součástí stroje je: elektrický startér motoru včetně baterie, počítadlo motohodin, otočné tažné oko s otvorem 35 mm + tažná spojka na kouli 50 mm a návod k používání včetně prohlášení o shodě.

  • Kategorie: URBAN SMV110
  • Modelová řada:110
  • Katalogový kód:SMV110 D4,1
  • V nabídce od:29.03.2018
  • Dostupnost:do 4 týdnů

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN SMV110 s dopravníkem 2,6 m do 4 týdnů
Hmotnost (kg): 1210
Max. průměr měkkého čerstvého dřeva (borovice): 120 mm
Max. průměr tvrdého čerstvého dřeva (dub, habr): 100 mm
Max. průměr tvrdého suchého dřeva (dub, habr): 80 mm
Max. rozměry hranolu (smrk): 100 x 100 mm
Max. rozměry prkna (smrk): 280 x 40 mm
Délka štěpky (není nastavitelná): 7 - 22 cm
Otvor ke štěpkovacímu ústrojí: 290 x 290 mm
Vstupní otvor násypky: 800 x 600 mm
Pracovní otáčky štěpkovacího ústrojí: 170 / min.
Maximální výkonnost: 10 m3/h
Výkon motoru: 26,1 kW (35 hp)
Palivo: Natural 95
Objem palivové nádrže: 15 l
Průměrná spotřeba paliva: 3 - 4 l/h
Elektrický startér motoru: Ano
Počítadlo motohodin + otáčkoměr: Ano
Počet štěpkovacích nožů: 6
Mezera mezi ostřím štěpkovacích nožů: cca 0,1 mm
Životnost nožů na jedno nabroušení: 150 - 800 m3 štěpky
Podvozek: Terénní (bez SPZ)
Rozměr pneumatik: 22 x 12 x 8
Nájezdová brzda: Ano
Točna mezi štěpkovačem a přívěsem: Ano - 8 poloh po 45°
Ochrana proti přetížení: Prokluz řemenů
Rozměry v přepravní poloze (délka x šířka x výška): 458 x 190 x 349 cm
Rozměry v pracovní poloze (délka x šířka x výška): Závisí na poloze dopravníku
Výstup štěpky: Skládací dopravník 4,1 m
Pohon dopravníku: Řemenový převod
Výška konce dopravníku při úhlu 30°: 290 cm
Výška konce dopravníku při úhlu 40°: 348 cm
Závěs pro valník: Ano - klasický + koule ISO 50

Motor

Štěpkovač je poháněn čtyřtaktním benzinovým motorem Briggs & Stratton VANGUARD o výkonu 35 koní. Motor má elektrický startér, kontrolku mazání a počítadlo motohodin. Objem palivové nádrže je 15 litrů a je osazena ukazatelem množství paliva. Od motoru je výkon přenášen klínovými řemeny na převodovku s olejovou náplní, která pohání štěpkovací ústrojí.

Podvozek

Štěpkovač má terénní podvozek, který je díky výkyvným nápravám schopen překonávat větší terénní nerovnosti. Vpředu je na podvozku vysouvací kolečko a vzadu stavitelná noha. Těžiště stroje je mírně před nápravou. Štěpkovač SMV110 se připojuje na kouli průměr 50 mm tažného prostředku, nebo tažným okem průměru 35 mm. Za štěpkovač je možné připojit malý přívěs do klasického závěsu nebo na kouli průměr 50mm. Štěpkovač SMV110 není určen k provozu na pozemních komunikacích.

Terénní podvozek SMV110

Točna

Štěpkovač je na přívěsu umístěný na točně a lze s ním otáčet v úhlu 360°. Točnu lze západkou zajistit v 8 polohách po 45°.

Násypka

Násypka je dostatečně dlouhá pro zajištění bezpečnosti a navíc je vybavena bezpečnostním vypínacím rámem. Při stlačení vypínacího rámu dojde k zastavení motoru. Násypka je umístěna horizontálně, což značně usnadňuje vkládání dlouhých větví ve srovnání se svislou či šikmou násypkou. Povrchová úprava celého stroje je provedena práškovými barvami.

Pásový skládací dopravník

Dopravník je poháněn řemenovým převodem. Sklon dopravníku je nastavitelný pomocí navijáku. Při přepravě je dopravník složený a zvednutý do svislé polohy. Jako volitelné příslušenství je možné na konec dopravníku namontovat skluzavku o délce 1 m (štěpka ze skluzavky dopadne na vzdálenější místo), nebo dvojitý pytlovač na rašlové pytle s opěrnou nohou. Pytlovač je připevněný pomocí čtyř šroubů a jeho montáž zabere pouze několik minut. 

 Skládací dopravník 4,1 m     Skládací dopravník 4,1 m

Ochrana proti přetížení

Proti přetížení je štěpkovač chráněn pomocí pohonu přes klínové řemeny. Při vložení příliš silné větve dojde k prokluzu řemenů a k zastavení motoru. Pokud se tak stane, zůstanou obvykle nože štěpkovače zakousnuté ve větvi a ta tím pádem nejde volně vyjmout z násypky. K jejímu uvolnění slouží páka, dodávaná společně se štěpkovačem. Otáčením páky dojde k uvolnění větve. 

Štěpkovací ústrojí

Štěpkovací ústrojí pracuje na principu dvou protiběžných hřídelí s noži. Štěpkovací nože si větve samy podávají. Průchozí mezera mezi hřídelemi je 110 mm. Štěpkovací nože jsou zasunuté do drážek v hřídelích a uchyceny pomocí čtyř šroubů. Nože vyrábíme z kvalitní nástrojové oceli a je možné je opakovaně brousit. Po nabroušení se pod nůž vloží podložka, aby mezi ostřím nožů byla opět malá mezera (cca 0,1 mm). Podložky dodáváme v různých tloušťkách. Jedním broušením se nůž obvykle sníží o 0,5 až 0,8 mm. Na jedno nabroušení vyrobí nože 150 až 800 m3 štěpky (cca 1500 až 8000 rašlových pytlů), záleží kolik se do štěpkovače dostává nečistot (hlína, kamínky,…). Každý nůž je možné zbrousit až o 4 mm, poté je třeba ho vyměnit za nový.

Dotaz na produkt

Máte-li dotaz k tomuto produktu, neváhejte se nás zeptat.

Položky označené * jsou povinné.

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN SMV110 s dopravníkem 2,6 m do 4 týdnů

Volitelné příslušenství

Související produkty

Pytle na štěpku