URBAN EM70 s dvojitým pytlovačem

Štěpkovač (špalíkovač) URBAN EM70 je poháněný třífázovým elektrickým motorem Siemens o výkonu 5,5 kW. Od motoru je výkon přenášen klínovými řemeny na převodovku s olejovou náplní, která pohání štěpkovací ústrojí. Podvozek štěpkovače má 4 kolečka pro snadnou ruční manipulaci (2 pevná a 2 otočná s brzdou).

DO PRŮMĚRU 80 MM

Součástí stroje je: 50 ks rašlových pytlů, návod k používání včetně prohlášení o shodě

  • Kategorie: URBAN EM70
  • Modelová řada:70
  • Katalogový kód:EM70 2P
  • V nabídce od:24.02.2017
  • Dostupnost:do 4 týdnů

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN EM70 s jednoduchým pytlovačem do 4 týdnů
URBAN EM70 s dopravníkem 2,1 m do 4 týdnů
URBAN EM70 s dopravníkem 2,6 m do 4 týdnů
URBAN EM70 s pytlovačem na Big-bag do 4 týdnů
URBAN EM70 se skládacím dopravníkem 3,4 m do 4 týdnů
Hmotnost (kg): 332
Max. průměr měkkého čerstvého dřeva (borovice): 80 mm
Max. průměr tvrdého čerstvého dřeva (dub, habr): 65 mm
Max. průměr tvrdého suchého dřeva (dub, habr): 50 mm
Max. rozměry hranolu (smrk): 60 x 60 mm
Max. rozměry prkna (smrk): 190 x 20 mm
Délka štěpky (není nastavitelná): 6 - 13 cm
Otvor ke štěpkovacímu ústrojí: 200 x 200 mm
Vstupní otvor násypky: 700 x 400 mm
Maximální výkonnost: 4 m3/h
Výkon motoru: 5,5 kW
Počet štěpkovacích nožů: 6
Mezera mezi ostřím štěpkovacích nožů: cca 0,1 mm
Životnost nožů na jedno nabroušení: 100 - 500 m3 štěpky
Ochrana proti přetížení: Prokluz + tepelná ochrana
Rozměry (délka x šířka x výška): 205x97x150 cm
Výstup štěpky: Dvojitý pytlovač

Elektromotor

Pohon zajišťuje třífázový elektromotor SIEMENS s výkonem 5,5 kW (jmenovitý proud 11 A, zásuvka 16 A. Od motoru je výkon přenášen klínovými řemeny na převodovku s olejovou náplní, která
pohání štěpkovací ústrojí.

 

Manipulace se strojem

Pro usnadnění manipulace je štěpkovač vybaven madlem na násypce a čtyřmi bantamovými koly. Zadní kola jsou otočná s brzdou. 

 

Dvojitý pytlovač na rašlové pytle

Používají se rašlové pytle o velikosti 57 × 104 cm. Klapkou lze přepínat mezi plněním jednoho nebo druhého pytle. Po naplnění prvního pytle není třeba přerušovat práci kvůli plnému pytli - stačí pouze překlopit klapku a štěpky dále padají do druhého prázdného pytle. V průběhu plnění druhého pytle je možné vyměnit první, již plný pytel, za prázdný. Při nepřetržitém vkládání větví je možné pytel naplnit už za 20 sekund. Optimální jsou pro obsluhu štěpkovače 3 osoby, přičemž jedna z nich pouze mění a nakládá pytle. Ke štěpkovači s pytlovačem na rašlové pytle dostanete 50 ks rašlových pytlů zdarma.

 

Násypka

Násypka je dostatečně dlouhá pro zajištění bezpečnosti a navíc je vybavena bezpečnostním vypínacím rámem. Při stlačení vypínacího rámu dojde k zastavení motoru. Násypka je umístěna horizontálně, což značně usnadňuje vkládání dlouhých větví ve srovnání se svislou či šikmou násypkou. Povrchová úprava celého stroje je provedena práškovými barvami.

 

Ochrana proti přetížení

Proti přetížení je štěpkovač chráněn tepelnou ochranou motoru a dále pomocí talířových pružin na torzním ramenu převodovky, které napíná klínové řemeny. Při vložení příliš silné větve dojde ke stlačení těchto pružin a následně ke krátkému prokluzu řemenů a k zastavení motoru. Pokud se tak stane, zůstanou obvykle nože štěpkovače zakousnuté ve větvi a ta tím pádem nejde volně vyjmout z násypky. K jejímu uvolnění slouží páka, dodávaná společně se štěpkovačem. Otáčením páky ve směru hodinových ručiček dojde k uvolnění větve.

 

Štěpkovací ústrojí

Štěpkovací ústrojí pracuje na principu dvou protiběžných hřídelí s noži. Štěpkovací nože si větve samy podávají. Průchozí mezera mezi hřídelemi je 70 mm. Štěpkovací nože jsou zasunuté do drážek v hřídelích a uchyceny pomocí dvou šroubů. Nože vyrábíme z kvalitní nástrojové oceli a je možné je opakovaně brousit. Po nabroušení se pod nůž vloží podložka, aby mezi ostřím nožů byla opět malá mezera (cca 0,1 mm). Podložky dodáváme v různých tloušťkách. Jedním broušením se nůž obvykle sníží o 0,5 až 0,8 mm. Na jedno nabroušení vyrobí nože 100 až 500 m3 štěpky (cca 1000 až 5000 rašlových pytlů), záleží kolik se do štěpkovače dostává nečistot (hlína, kamínky,…). Každý nůž je možné zbrousit až o 4 mm, poté je třeba ho vyměnit za nový.

Dotaz na produkt

Máte-li dotaz k tomuto produktu, neváhejte se nás zeptat.

Položky označené * jsou povinné.

Varianty produktu

Foto Název Cena
URBAN EM70 s jednoduchým pytlovačem do 4 týdnů
URBAN EM70 s dopravníkem 2,1 m do 4 týdnů
URBAN EM70 s dopravníkem 2,6 m do 4 týdnů
URBAN EM70 s pytlovačem na Big-bag do 4 týdnů
URBAN EM70 se skládacím dopravníkem 3,4 m do 4 týdnů

Volitelné příslušenství

Pytle na štěpku